Kjøpet av Varingskollen Alpinsenter gjennomført

Hakadal IL har nå gjennomført kjøpet av Varingskollen Alpinsenter AS fra Oslo Snowparks AS. Etter at det i vår ble kjent at partene var i prosess om en overtagelse så har det vært jobbet hardt for å få dette til. I dag kunne endelig gamle og nye eiere møtes for overlevering av anlegget.

Hakadal IL og Oslo Snowparks AS har siden tidlig i april arbeidet for å finne en løsning for Varingskollen Alpinsenter AS. En intensjonsavtale ble inngått i mai og etter mye arbeid ble en kjøpsavtale signert i begynnelsen av juli. Nå er selve overdragelsen av anlegget gjennomført.

Dette er en stor dag, og begynnelsen på en ny epoke for et landemerke og en institusjon i Hakadal i over 50 år, sier Per Ole Thorsen, leder i Hakadal Idrettslag. Han legger til: - Det er klart at dette er et stort løft for et idrettslag, og det har vært mye jobb for å få dette til, ikke minst i forhold til finansieringen, forteller han.

- Det er litt vemodig å skulle avhende et så flott anlegg som Varingskollen, men når beslutningen om salg først var fattet så er det meget hyggelig å selge til Hakadal Idrettslag som vi tror kommer til å bli en god eier for Varingskollen, sier Espen Bengtson, Daglig leder i Oslo Snowparks AS, som poengterer: - Idrettslaget har lokal tilhørighet og mulighet til finansiering av investeringer gjennom tippemidler og støtteordninger, noe vi ikke har. Derfor tror vi Hakadal Idrettslag vil bli en bra eier for Varingskollen sier Bengtson.

Kjøpesummen er avtalt til 4.5 millioner kroner og finansieres blant annet gjennom støtte fra Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal, som bidrar med 2.5 milllioner. Dette er den største enkeltgaven til idrettsformål som stiftelsen har gitt noen gang. Resten av finansieringen løses gjennom lån i Sparebank 1 Ringerike Hadeland. Det er også søkt om spillemidler til kjøpet. - Nittedal kommune har bidratt positivt gjennom å gi garantier for lånet og rask behandling av saken i kommunale organer sier Thorsen.

Hakadal IL vil utvikle anlegget for å sikre en lokal og regional forankring for alpin idrett, som et attraktivt lokalt skianlegg, og for å kunne ta ut de synergiene som ligger i Varingskollen som et helhetlig skisenter - for både alpin- og langrennssporten.

Det er laget en forretningsplan for anlegget hvor viktige stikkord er å tilby gode positive opplevelser for alle brukergrupper - i et skisenter som åpner tidlig i sesongen. Tiltak for å sikre rask og effektiv snøproduksjon har meget høy prioritet, sammen med utbedringer av terrenget som senker behovet for snømengder i deler av anlegget. - Dermed kan anlegget åpne tidligere og sammen med god kontroll av kostnadssiden og høy fokus på markedsføring av totalproduktet så skal vi sikre bærekraftig og fremtidsrettet drift som legger grunnlaget for ytterligere utvikling sier Thorsen.

Flere av de ansatte blir med videre også neste sesong, og vi er glade for å beholde den kontinuiteten disse innehar. Det vil være behov for mange sesongarbeidere, og vi har som mål å ansette dyktige og serviceinnstilte personer med lokal tilhørighet.

For nærmere informasjon, ta kontakt med:

Per Ole Thorsen, Leder Hakadal IL, tlf 952 98 515 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Espen Bengston, Daglig leder Oslo Snowparks, tlf 920 36 045 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bjørn Erik Graff, Leder Hakadal Alpint, tlf 970 55 587 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Truls Klokkerud, ny Styreleder Varingskollen ALpinsenter AS, tlf. 992 51 975 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sparebank1
Nokab