Julehilsen 2016

 

Hakadal IL har snart lagt bak seg et nytt og veldig spennende år. 2016 vil antagelig gå inn i historien som et svært viktig år i vår mer enn 100 år lange historie.

Det var med litt skrekkblandet fryd, vi i mars/april forsto at hvis ikke vi i idrettslaget «bretter opp ermene» vil Varingskollen stenge ned og kanskje gå tapt. Dette var det ingen i idrettslaget eller bygda for øvrig som ville la skje. Varingskollen Skisenter er en del av sjela vår. Den er spesielt viktig for våre egne alpinister, jibbere, brettkjørere og langrennsløpere som trenings- og konkurransearena, men den er også en meget viktig arena for folk flest for rekreasjon, skiopplevelser og familiehygge. Synergiene vi har med både alpinsenter og langrennsanlegg med snø produksjon er en fantastisk forutsetning som vi bare må ta vare på og utvikle videre. Alpingruppa v/Bjørn Erik etablerte raskt en ressursgruppe med meget kompetente og ivrige ildsjeler fra flere miljøer i idrettslaget som i løpet av våren og sommeren greide å skaffe finansiering, forhandle pris- og betingelser for overtagelsen med tidligere eiere. Den 28. juni gjorde det ekstraordinære årsmøtet det historiske vedtaket om at Hakadal IL skulle kjøpe og overta Varingskollen Alpinsenter AS for 4 500 000 kroner. Den innsatsen og jobben som ble gjort i vår og sommer kan ikke måles i penger. Det var en helt utrolig jobb som ble gjort.

Uten hjelp utenfra hadde ikke dette vært mulig for et breddeidrettslag som vi er. Sparebankstiftelsen/Sparebank1 Ringerike Hadeland ga oss den største gaven i deres historie på 2 500 000,-

NOKAB har gitt pengegave til gruppa «Bevar Varingskollen. I tillegg har de kostnadsfritt for oss lagt fibernett i hele anlegget. Denne jobben er verdt flere hundre tusen kroner.

Nittedal Kommune har også vært en helt uvurderlig støttespiller i hele prosessen. De har gitt oss økonomiske garantier og pengestøtte til helt nødvendige investeringer til nye pumper i elva og heiswire til Olaløypa. Tusen takk alle sammen.

Dugnadsånd.

Da «dugnadsgeneral» Erik Fjeldstad etablerte Facebookgruppa «Bevar Varingskollen» forsto vi ikke helt omfanget av det engasjementet og kjærligheten som finnes i og rundt idrettslaget. I skrivende stund teller denne gruppen mer enn 5700 medlemmer. 3 helger i høst stilte 50-60 personer på dugnad med ryddesager og motorsager, og det ble utført klippe- og ryddejobb som ikke er gjort på flere år. I tillegg ble det bygd anleggsvei til toppen av Hakkebakken slik at massefylling kan starte der. Meget viktig for mer effektiv snøproduksjon og tidlig åpning i fremtiden. Det er så moro å være med på denne reisen, og jeg tar av meg hatten for den jobben dere alle har gjort for idrettslaget og skisenteret vårt. Vi klarte å åpne nedre del historisk tidlig. Hakkebakken og barneområdet ble høytidelig åpnet 12. november 2016 med oss som eiere.

Langrennsgruppa åpnet også en betydelig trasèmed kunstsnø i november. Mange treningstimer og skirenn med løpere fra hele bygda (også NIL og GIF) er gjennomført allerede før jul. Utrolig bra jobba.  De ansatte i Varingskollen har gjort en iherdig jobb med snøproduksjon i de kuldeperiodene som har vært, og i skrivende stund ser det faktisk ut som vi kan klare å åpne en stor del av Olaløypa før jul. Forholdene i bakken er helt fantastisk bra.  Varingskollen har godt tilbud på sesongkort, og jeg oppfordrer flere til å kjøpe dette til seg selv og de man er glad i til jul. Det er viktig at vi får mange gjester slik at det kan skape gode opplevelser for flere og sikre økonomisk bærekraftig drift for årene som kommer. Jeg oppfordrer alle mosjonister og aktive til å bruke alpinanlegget og skianlegget mye den kommende vinteren Håper å se mange av dere i bakken i jula og på nyåret.

Alle gruppene i HIL har gjort en meget god jobb i året som snart har gått, og totalt sett er det økt aktivitet både innen fotball, innebandy, langrenn, alpint, barneidrett og HIL Runners. Det lekes og trenes mer enn på veldig lenge, og det er veldig gøy å registrere. Innen fotball og innebandy deltar det lag i seriespill og cuper i inn og utland, og jeg registrerer at mange får gode resultater også. Våre skiløpere og alpinister gjør seg også bemerket med gode resultater  både i og utenfor bygda. Det er etablert og igangsatt SFO ordninger innen fotball, innebandy som gir økt rekruttering og interesse for disse idrettene. Vinteren 2017 drar også alpinistene til med alpin SFO etter å ha fått støtte til dette av Aksel Lund Svindal sitt fond. Dette blir spennende å følge vinteren 2017.

Elvetangen

Høsten 2016 vant Hakadal Idrettslag en «oppussingskonkurranse» i regi av Bundegruppen. Det var vår kjære Anette Felland Krogh som var initiativtaker og som meldte oss på. En massiv mobilisering og avstemming på nett gjorde at vi vant. Vi fikk pusset opp store deler av klubbhuset i høst. Nytt kjøkken, oppusset stue, oppusset styrerom etc gjør at fasilitetene på klubbhuset fremstår mye mer representativt både for eget bruk og utleie. Vi har også gått til innkjøp av nye møbler.  Vi skal markedsføre og leie ut klubbhuset i større grad til konfirmasjoner, barnedåp, bryllup og andre høytidsdager fremover. Dette vil øke inntektene og gi oss større muligheter for å skape enda mer aktivitet. Klubbhuset skal selvsagt fortsatt være en arena og sosial møyeplass for lag/grupper og medlemmer. Det skal brukes til møter, foreldremøter og sosiale arrangementer for medlemmene våre. Dugnadsinnsatsen har vært formidabel på Elvetangen i 2016.

Tusen takk til fotballgruppa som tar dette ansvaret. En spesiell takk og julehilsen til vår altmuligmann Lasse Zimmermann som stiller opp på alt som måtte være på Elvetangen og i idrettslaget for øvrig.

Det blir spennende å se hvordan vedtaket om å bygge ny skole på Elvetangen påvirker oss og anlegget. Detaljene på hvordan området skal utvikles vil komme i løpet av 2017. Vi er i god dialog med kommunen, og jeg er trygg på at våre behov og innspill blir lyttet til og ivaretatt. Det vil komme en ny idrettshall og svømmehall i vårt nære område som vil bli et stort løft for hele Hakadal og idrettslaget vårt.

Medlemskontigent og grasrotandel

Hakadal IL drives av frivillige, og det er ingen som tar ut lønn eller godtgjørelse. Vi er et relativt lite idrettslag i bygda, og trenger hver en krone til videre utvikling. Det er derfor litt leit å oppleve at en del medlemmer anser det som «lurt» og greit å la være å betale medlemskontingent. Dette straffer oss dobbelt, da vi både mister støtte pga. feil medlemsantall, og fordi vi får mindre inntekter fra kontingenten. Merk at medlemskontingenten I SIN HELHET går til å videreutvikle idrettslaget, starte nye aktiviteter, vedlikeholde bygninger og eiendommer etc. Har dere ikke betalt for i år, så er det enda ikke for sent. Antall medlemmer beregnes per 31.12. Hva med å gi et medlemskap i julegave til en som har alt fra før? Hva med å melde seg inn som støttemedlem selv om man ikke deltar i organiserte aktiviteter? Hva med å beholde sitt medlemskap også etter at man har gitt seg med den eller de aktivitetene man har deltatt i?

Mitt håp for 2017 er at alle gamle og nye medlemmer vil betale sin kontingent både i tide og med glede, når man ser hva vi faktisk klarer å skape for disse pengene! Innmelding i Hakadal IL kan gjøres via vår medlemsside http://MEDLEM.hakadal-il.no hvor det også finnes en god del informasjon.

Vi har også hatt en positiv økning i antall grasrotandeler hos Norsk Tipping, men vi ønsker oss flere og oppfordrer derfor alle medlemmer som ikke har registrert Hakadal IL som Grasrotmottager på sitt spillekort til å gjøre dette. 2017 blir et nytt og spennende år for oss.

Vår misjon er fortsatt å legge til rette for sunn og god aktivitet og idrett. Våre fokusområder i hovedstyret i tillegg til å legge tilrette for mest mulig aktivitet er å videreutvikle Varingskollen skisenter for langsiktig bærekraftig drift, og påvirke utviklingen på Elvetangen slik at idrettens behov blir hensyntatt ifb med prosjektering av ny barneskole.

Til slutt vil jeg takke alle styremedlemmer i hovedlaget og i gruppene, trenere, oppmenn, oppkvinner, ledere og alle andre bidragsytere for den fantastiske jobben dere alle gjør hver uke på frivillig basis. Uten dere hadde vi ikke hatt noe idrettslag.

Jeg håper vi kan fortsette den positive trenden vi er inne i også i 2017.

Jeg vil ønske alle medlemmer og støttespillere en riktig fredelig god jul og et riktig godt nytt år! Vi ses i Varingskollen, i skiløypa, i Hakadalshallen og på Elvetangen.

Julehilsener fra

Per Ole

Leder Hakadal IL

Utskrift E-post

Sparebank1
Nokab
Sparebank1
NOKAB 188x81
NOAH

Skiforeningen føremelding

Nyhetsmatingen ble ikke funnet.

Hakadal Idrettslag

Orgnr: 983 951 244
Postboks 113 Åneby

1485 Hakadal
 

Besøksadresse

Sloraveien 2
1488 Hakadal

 

Vår visjon

Hakadal Idrettslag skal være det naturlige og foretrukne aktivitetstilbud for barn, ungdom og voksne i Hakadal.

Grasrotandelen

grasrot