Nyheter Hakadal IL - Fotball

Starter fotball-SFO i Hakadal

Med fotball i SFO-tiden ønsker Hakadal Idrettslag å få fart på fotballmiljøet i nordbygda.

– Vi har tradisjonelt et godt fotballmiljø i Hakadal. De siste årene har vi startet bra i 7-8-årsalderen. Noen år senere faller de ifra, sier Rolf Jappee.

Nå går han i bresjen for å få liv i miljøet. Fra påske til sommer kjører Hakadal Idrettslag (HIL) et pilotprosjekt i SFO-tiden. Gutter på 1. - 3. trinn får tilbud om fotballignende aktivitet åtte onsdager. På sikt ønsker de å få med jentene også.

En god årgang

Den mangeårige treneren savner den gode oppslutningen om fotballen nord i bygda. Nå øyner han håp i form av en fin gjeng med unger, og en engasjert og god foreldregruppe.

- Vi har en god årgang, sier han, og sikter til både barn og voksne.

- Om deltakerne sogner til HIL eller Varpe betyr ikke noe for oss. Det viktige er å få opp fotballengasjementet i Hakadal, sier Jappee, og røper det langsiktige målet:

- Vi ønsker oss et elverlag.

Klubbhuset er base

Barna stiller på klubbhuset til HIL klokka to, der veterangruppa står klar med et måltid mat. Deretter går de bort til Hakadalshallen, der aktivitetene finner sted. Etter endt lek og trening, går de tilbake til klubbhuset, der foreldrene kan plukke dem opp fram til kvart på fem.

- Klubbhuset blir base, forteller Jappee. Med seg på trenersiden har han blant andre Fredrik Lysbø, som er trener for to lag i HIL og spiller på A-laget.

- Rolf har en bra innstilling og lang erfaring som trener for barn og unge. Det er en god og stor kompetanse vi kan nyte godt av, sier han, og legger til at Rolf har vært trener for flere i foreldregruppen.

- Selv skal jeg være med og støtte og bidra med det jeg kan gjøre.

Prisen på fire hundre kroner for åtte ganger er det heller ikke noe å si på, mener Jappee.

Artikkel i Varingen på pdfdenne linken